0
Linkedin  Instagram

Άλλοι φορείς

Τίτλος: «Dengue and chikungunya vector in Europe: cost effective optimization of surveillance and control»
Φορέας – Πλαίσιο Χρηματοδότησης: FCT (Portugal Research projects financed by the Ministry of Health)
Διάρκεια: 2018-2021
Το έργο με τίτλο «Dengue and chikungunya vector in Europe: cost effective optimization of surveillance and control», υλοποιείται στην Πορτογαλία με τη συμμετοχή του ΜΦΙ, ως εταίρου και αφορά στη μελέτη πληθυσμών Ae. albopictus από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με τη βοήθεια κατάλληλων μοριακών δεικτών καθώς και με μοντέλα κατανομής τους (κλιματικη και γεωγραφική πληροφόρηση). H διερεύνηση και επιστημονική επεξεργασία των δεδομένων θα βοηθήσει στη διαμόρφωση προτάσεων για το σχεδιασμό και την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης.
Website: https://www.researchgate.net/project/Dengue-Chikungunya-and-Zika-vector-in-Europe-cost-effective-optimization-of-surveillance-and-control

Τίτλος: «Εκτίμηση της ανθεκτικότητας ισπανικών γενοτύπων βερικοκιάς στην ίωση ευλογιά ή σάρκα»
Φορέας – Πλαίσιο Χρηματοδότησης: CEBAS-CSIS, Murcia, Ισπανία
Διάρκεια: 2018-2020
Το έργο με τίτλο «Εκτίμηση της ανθεκτικότητας ισπανικών γενοτύπων βερικοκιάς στην ίωση ευλογιά ή σάρκα», υλοποιείται με τη συμμετοχή του ΜΦΙ, ως εταίρου και αφορά στην αξιολόγηση 10 γενοτύπων βερικοκιάς ως προς την ανθεκτικότητά τους στην ασθένεια ευλογιά (σάρκα) που προκαλεί ο ιός της ευλογιάς της δαμασκηνιάς και συγκεκριμένα το επιθετικό στέλεχος «PPV-Μ» που ενδημεί στην Ελλάδα. H μεθοδολογία περιλαμβάνει εμβολιασμό μολυσμένων με το ελληνικό στέλεχος PPV-M υποκειμένων βερικοκιάς με εμβόλια των ισπανικών γενοτύπων και παρακολούθησή αυτών με μακροσκοπικούς, ανοσολογικούς και μοριακούς ελέγχους για 2 χρόνια.

Τίτλος: JRC/IPR/2017/F.3/0027/NC (EASIS) “Endocrine Active Substances Information System”
Φορέας – Πλαίσιο Χρηματοδότησης: JRC
Διάρκεια: 2018-2019
Το έργο με Ακρωνύμιο «EASIS» και τίτλο «Endocrine Active Substances Information System», υλοποιείται με συντονιστή φορέα το ΜΦΙ και αφορά στον εμπλουτισμό της βάσης δεδομένων EASIS του JRC με νέα τοξικολογικά δεδομένα από τη διεθνή βιβλιογραφία για τις ήδη υπάρχουσες ουσίες της βάσης καθώς και την προσθήκη νέων ουσιών με ενδοκρινική δράση στη βάση και τοξικολογικών δεδομένων για τις ουσίες αυτές.
Η βάση δεδομένων EASIS 2.0 βασίζεται στο πρόγραμμα IUCLID 6 το οποίο εφαρμόζει τα εναρμονισμένα πρότυπα του ΟΟΣΑ (OECD Harmonized Templates, OHT) καθώς και το πρόσφατο ΟΗΤ 201, το οποίο χρησιμοποιείται για την συλλογή και διαχείριση δεδομένων in vitro. Τα τοξικολογικά δεδομένα που προστέθηκαν αφορούν μελέτες in silico, in vitro και in vivo, για την μελέτη των επιδράσεων στην υγεία του ανθρώπου (μελέτες σε θηλαστικά) και των επιδράσεων στο περιβάλλον (μελέτες σε σπονδυλωτά και ασπόνδυλα).
Πρόσβαση στη βάση δεδομένων EASIS 2.0 μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του συνδέσμου: https://ecs.echa.europa.eu/cloud/home.html

Τίτλος:CEFIC-LRI-B20 “Experimental assessment of inhalation and dermal exposure to chemicals during industrial and professional activities”
Φορέας – Πλαίσιο Χρηματοδότησης:European Chemical Industry Council
Διάρκεια: 2018-2019
Το έργο με Ακρωνύμιο «CEFIC-LRI-B20» και τίτλο «Experimental assessment of inhalation and dermal exposure to chemicals during industrial and professional activities», υλοποιείται με συντονιστή φορέα το TNO (Ολλανδία) και συμμετέχοντα φορέα-εταίρο το ΜΦΙ και αφορά στη δημιουργία νέων πειραματικών δεδομένων αναπνευστικής και διαδερμικής έκθεσης των εργαζομένων κατά την επαγγελματική έκθεση σε χημικές ουσίες. Τα στοιχεία αυτά προσομοιάζουν τα σενάρια έκθεσης κατά την εφαρμογή φυτοπροστατευτικών και βιοκτόνων προϊόντων από επαγγελματίες και οι μετρήσεις θα χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό βάσης δεδομένων με δεδομένα έκθεσης υψηλής ποιότητας για την αξιόπιστη εκτίμηση του κινδύνου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://cefic-lri.org/request-for-proposals/lri-b20-experimental-assessment-of-inhalation-and-dermal-exposure-to-chemicals-during-industrial-and-professional-activities/

Τίτλος:«Provision of Evaluation Services of dossiers of Plant Protection Products and active ingredients»
Φορέας – Πλαίσιο Χρηματοδότησης:The Malta Competition and Consumer Affairs Authority (MCCAA)
Διάρκεια: 2018-2021
Το έργο «Provision of Evaluation Services of dossiers of Plant Protection Products and active ingredients», υλοποιείται με συντονιστή φορέα το ΜΦΙ και αφορά στην παροχή εργασιών αξιολόγησης σκευασμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων και δραστικών ουσιών στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕC) 1107/2009 στην Αρμόδια Αρχή Αξιολόγησης (ΑΑΑ) της Μάλτας, για χορήγηση έγκρισης κυκλοφορίας σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο.

Τίτλος:«Provision of Evaluation Services of dossiers of Biocides Products and active ingredients»
Φορέας – Πλαίσιο Χρηματοδότησης:The Malta Competition and Consumer Affairs Authority (MCCAA)
Διάρκεια: 2019-2022
Το έργο «Provision of Evaluation Services of dossiers of Biocides Products and active ingredients», υλοποιείται με συντονιστή φορέα το ΜΦΙ και αφορά στην παροχή εργασιών αξιολόγησης βιοκτόνων προϊόντων και δραστικών ουσιών στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΚ) 528/2012 στην Αρμόδια Αρχή Αξιολόγησης (ΑΑΑ) της Μάλτας, για χορήγηση έγκρισης κυκλοφορίας σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο.

Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2024