0
Linkedin  Instagram

Interreg

Τίτλος: Balkan med – “Towards farms with zero carbon- waste- and water footprint. Roadmap for sustainable management”
Φορέας – Πλαίσιο Χρηματοδότησης: Ε.Ε.
Διάρκεια: 2017-2020
Το έργο με Ακρωνύμιο «Balkan med» και τίτλο «Towards farms with zero carbon- waste- and water footprint. Roadmap for sustainable management», υλοποιείται με τη συμμετοχή του ΜΦΙ, ως εταίρου και αφορά στη βελτίωση του Βαλκανικού γεωργικού περιβάλλοντος, μέσω ανάπτυξης στρατηγικών, μεθοδολογιών και τεχνολογιών για την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος, νερό, αέρας), μείωσης των αερίων θερμοκηπίου, μείωσης της παραγωγής και διάθεσης αποβλήτων και προώθησης της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αποβλήτων στη γεωργία. Επίσης αφορά στην ανάπτυξη ενός κοινού Βαλκανικού Πρωτοκόλλου για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων με οικολογικό σήμα, με εφαρμογή αειφόρων πρακτικών σε ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής (δηλ. από τον αγρό έως την αγορά), έτσι ώστε τα τελικά προϊόντα να έχουν μετρήσιμο, συγκρίσιμο και τελικά το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Συμμετέχοντες φορείς: Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Perrotis College of Agriculture, Ένωση Αγρο-περιβαλλοντικών Παραγωγών Βουλγαρίας Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Τιράνων και Ένωση Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Β. Μακεδονίας
Το Έργο «BalkanROAD» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχόντων χωρών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Balkan-Mediterranean 2014-2020».
Website:https://balkanroad.eu
The first Newsletter of INTERREG BalkanROAD project here


Τελευταία ενημέρωση: 19/4/2024